Met gierende banden

Laatst beloonde ik mezelf met een motorritje na werktijd. En toen gebeurde er iets dat ik effe met je wil delen.

Vrijdagmiddag. M’n navigatie stuurt me richting bloeiende tulpenvelden. Het is prachtig weer en ik rijd onderweg meerdere motoren tegemoet. En wat doe je als je een mede-motorgekkie tegenkomt? Nou zoiets:

 
 

Ik herinner me de allereerste keer dat ik bij mijn vader achterop de motor meeging. Om de haverklap ging zijn linkerhand omhoog naar tegenliggers. Ik zei even later: “Wat ken jij veel mensen.” Maar dat is dus een ding.

Iedereen in de motorcommunity groet elkaar op de weg (zwaaien, voet uitsteken of knikken). Of je elkaar nou kent of niet, want jullie hebben iets met elkaar gemeen. Het handje is een teken van: jij bent mijn soort mens.

Volgende stop: strand

Na wat gezwaai en de tulpenvelden kies ik m’n favoriete strand als laatste stop. Ik parkeer m’n groene vriend ergens op een stoep, leg ‘m aan de ketting en loop richting de branding.

Ik tuur een beetje naar de golven en over het strand. In de verte zie ik een man wandelen. In m’n hoofd plak ik op hem meteen het stickertje ‘Harley-rijder’.

Oude spijkerbroek, mouwloos leren vestje met een bolle blote bast eronder (oké de zon schijnt maar het is maar 12 graden ofzo, brrr), tattoos, grijs sikje, zonnebril. Hij komt steeds dichterbij en heeft mij in m’n motoroutfit natuurlijk allang gespot.

Harley-man: “Lekker aan het uitwaaien?”

Ik: “Ja, jij bent al uit je hemd gewaaid zie ik!”

 
 

Flapperend kipfiletje

Hij zegt dat hij het nooit koud heeft, omdat hij jarenlang buiten werkte. En hij reed ook heel lang motor. Een Harley. Hij pakt zijn mobiel en laat me trots een foto zien. En een foto van een Harley-groepssrit waar ook z’n beste, aan kanker overleden, motorvriend nog op staat.

Tegenwoordig rijdt de man een trike (een uit de kluiten gewassen driewieler). Hij heeft namelijk een hernia gehad en die is verkeerd geopereerd. Hij grijpt naar z’n bovenbeen en ik zie een soort flapperend kipfiletje. “Met dit been kan ik geen normale motor meer houden.”

We kletsen nog wat en nemen afscheid.

 

Uit m’n archief. Sta wel vaker te turen daaro.

 

Leuk ding

Ik pak een terrasje en loop daarna weer naar m’n groene speelgoed. Ik sta net in de startblokken als er 2 gasten naast me parkeren. Eentje heeft hetzelfde type motor als ik. Voordat ik optrek steek ik m’n duim op en roep: “Leuk ding!”

Onderweg naar huis zwaai ik naar nog wat tegenliggers.


Marketingmoraal van dit verhaal

Had ik zelf geen motor(rijbewijs), dan had ik al die onbekende motorrijders niet gegroet. En zij mij ook niet.

Had ik daar aan de kust gestaan zonder motorpak en helm in m'n handen, dan was de Harley-man mij straal voorbij gelopen.

Zo kun jij dus ook je klanten aantrekken: door te laten zien dat je hun soort mens bent.

Vertel jouw ideale klanten via je blogs, e-mails en websiteteksten:

  • wat voor bedrijf je bent

  • dat je ze begrijpt

  • dat jullie hetzelfde resultaat willen

Komen ze met gierende banden jouw kant op.